Smarta hem

Villapaket för smarta hem

Lösningar för smarta hem efterfrågas allt mer vid renovering och modernisering samt vid nybyggnation av bostäder. Att göra vardagen enklare och hemmet effektivare och säkrare för att få full översikt och kontroll över bostaden är något som allt fler väljer att investera i.

Vad är egentligen ett smart hem? Smarta hem förenklar vardagen och förenklat kan man beskriva det att man med hjälp av ett styrsystem, som programmeras, styr belysning, värme, markiser, ventilation med mera med hjälp av till exempel en app i din telefon eller surfplatta. Funktioner som förenklar vardagen. Utöver styrsystemet, vanligtvis en app, kan man även styra genom trådlösa knappar med fri placering efter behov t.ex. vid sänggavel eller nattduksbord. Dessa knappar kan styra funktioner som, välkommen hem, släck allt och god morgon.

Att utrusta sitt hus med smart hem-automation är en bra investering för sitt eget välbefinnande men även för husets värde i framtiden. Det kan även vara en bra investering för husets ekonomi. Med energikostnader som skjuter i höjden är det ett vettigt initiativ att ta kontroll över energianvändningen.

Villapaket för smarta hem
Inget hem är det andra likt. Med en enkel modifiering av paketen från Hager kan du få det anpassat precis som du vill. Vi har skapat villapaket för att göra valet av smarta funktioner enklare.

Villapaket: Start
Paketet för dig som väljer att bygga för framtiden. Du får samma funktioner som i en konventionell anläggning inklusive ”välkommen hem- och hej då-knapp. Huset är också förberett för att kunna utöka med fler funktioner, däribland app-styrning och säkerhetsfunktioner för vatten, spis eller vid inbrott.

Villapaket: Start+App
Samma funktioner som i Start-paketet men med tillgång till app-styrning via smartphone, surfplatta och dator. Möjlighet för lokal och extern styrning av funktioner. Appen finns för iOS och Android samt programvara för Windows.

Fördelar:
  • Enkelt och komfortabelt
  • Möjlighet att skräddarsy lösningar
  • Framtidssäkert med KNX-teknologi som är ett system för att kontrollera och fjärrstyra funktioner i det smarta hemmet
  • Ingen onödig kabeldragning
  • App-styrning av fastigheten
  • Snabb och enkel installation
Untitled

Lättare KNX-programmering med Easy
Easy är en enklare variant av KNX som driftsätts via smartphone, surfplatta eller dator. Fördelen är att programmeringen sker i ett enklare läge. Alla funktioner och produkter som finns i ett stort KNX-system finns inte alltid tillgängliga, men det är inget som stör i en mindre eller mellanstor anläggning. Easy passar perfekt för bostäder, restauranger samt mindre/medelstora kontor och butiker.

Öka säkerheten och komforten med KNX 
Tänk att med säkerhet veta att exempelvis uttaget till kaffekokaren stängs av när du släcker i hallen och lämnar bostaden. Eller att alla lampor tänds vid exempelvis inbrott eller brand. Liknande funktioner är givetvis möjliga via konventionell installation, men blir då betydlig mer tidskrävande vilket gör att kostnaden inte är försvarbar. Med easy får du ett flexibelt system att styra bostaden med, både när du är hemma eller på resande fot. Det är dessutom enkelt att byta funktioner på tryckknapparna, vilket är praktiskt efter t.ex. en ommöblering.

Domovea–appen som ger dig kontroll
Med Domovea-appen förbinder du Easy-systemet med IP-världen. På så sätt styr du hemmet med hjälp av din telefon eller surfplatta

Teknik för installatörer:

Funktionsförklaring – Villapaketen ”Start” och ”Start + App”
Paketet innehåller nio tryckknappar med enkel vippa (2 funktioner) samt tre knappar med dubbel vippa (4 funktioner). Knapparna är i serie berker S.1 och medföljande ram är av vit, matt plast. Det är enkelt att ”uppgradera” brytaren till ett mer exklusivt utseende med ramar ur serie berker B.3 eller berker B.7, som finns i flera olika färger, former och material.

Tryckknapparna med enkel vippa är tänkta att styra belysningen lokalt i varje rum, men detta är absolut inte något krav. Knappar med dubbla vippor är tänkta att styra lokal reglering och scenarion. I hallen rekommenderas funktionen för scenario ”Välkommen hem” på en knapp och på en annan funktion ”Hej då”. De övriga två funktionerna är tänka för lokal styrning i taket vid entrén samt ytterbelysning.

Ett scenario kan enkelt justeras genom att du ställer in nya ljuspunkter och önskade nivåer kopplade till scenario-knappen. Skulle du tycka att lampan i vardagsrummet stör när du tittar på TV, ta då upp telefonen eller surfplattan, gå in i appen och släck.
Enkelt och bekvämt!

 

Offertförfrågan

    4
    Kostnadsfri offert för solceller