Solceller

SOLCELLER AV HÖG KVALITET

Producera din egen el och dra ner på elkostnaderna med våra högkvalitativa solceller. Vi erbjuder kompletta paket med solceller för både privatpersoner och företag, och vi både projekterar och installerar kompletta solcellspaket på villor, fritidshus och andra byggnader med tak.

Solceller är den nya tidens el, lika kostnadseffektiv som miljövänlig.
Utnyttja solens energi och få kostnadseffektiv el idag!

ny

Boka kostnadsfritt hembesök!

  Nytt stöd för solceller, solcellsbatterier och laddstolpar Det tidigare bidraget för solceller blir från och med 1 januari 2021 ersatt med en skattereduktion. Skattereduktionen för grön teknik fungerar likt ROT- och RUT-avdraget och dras direkt på fakturan. På så sätt blir processen enklare för den sökande som inte längre behöver ligga ute med pengar och söka bidrag i efterhand.

  Aktuella avdrag är:

  • 20 % av arbets- och materialkostnaden för solceller
  • 50 % av arbets- och materialkostnaden för solcellsbatterier
  • 50 % av arbets- och materialkostnaden för laddstolpar för elbil.

  Avdraget gäller för arbets- och materialkostnaden, men inte för resekostnader, projektering och frakt. Skatteverket har godkänt en schablon för de kostnaderna och beräknar de till 3 % av totalbeloppet.

  Därför får du avdrag på 97 % av totalkostnaden, vilket motsvarar ett totalt avdrag på fakturan om 14,55 % för solceller och 48,5 % för solcellsbatterier och laddstolpar.

  Nyttiga länkar

   Privatperson:
  Skatteverket

  Företag:
  Skatteverket

  Svensk solenergi:
  Svensk solenergi

  Kostnadsfri offert för solceller